lørdag den 23. november 2013

Statuer i København

Det startede som en kæk brynje, en sandwich for Enhedslisten på Hestebetvingeren på Bavnehøj Allé, men endte efter blæst og sikkert hærværk som et langt lændeklæde på den stolte mand...ak.
Carl Jacobsen stateligt stående midt i Klatreskoven på Carlsberg. Han læste fremtiden på mange måder, men havde nok ikke forestillet sig dette!

fredag den 22. november 2013

Yahya Hassan

Øjne og ører er Franz Kafka's...
Jeg har lige læst Yahya Hassans første digtsamling. En overvældende oplevelse. Jeg fik nærmest læst den ud i en køre. Sikke et udtryk, sikke en udkrængning, sikke en udlevering af familiens dysfunktionalitet, hans egen kriminalitet og "systemet". Om mange muslimers hykleri, men jeg synes ikke specielt at det er en kritik af islam.  Om dobbeltliv og modsætninger - og intet der er helligt. Modigt gjort, Yahya. Flot!

mandag den 18. november 2013

Mrs Dalloway


Jeg genlæser "Mrs. Dalloway" af Virginia Woolf, og det slår mig igen at det er en af de bedste, mest sitrende og  'klogeste' romaner jeg har læst. Den foregår på een dag, i London, fra morgenstunden til festen begynder for den midaldrende Mrs. Dalloway, og alle bipersonerne, som man følger et stykke vej i tanker og handling, bl.a. den selvmordstruede Septimus. Stilen er stream-of-consiousness, som James Joyce benyttede i "Ulysses". Flydende, ind i mellem helt kubistisk!