tirsdag den 5. marts 2013

Når familien skal ud

Billede af min far og mor og søster fra ca. 1980. Bilen er punkteret, hvilket naturligvis også kunne  udløse en stresset situation i familien.

 
Sidste søndag skulle vi til en familiefrokost og alle tre, mor, far og sønnike på 12 år skulle være pæne i tøjet og ud af døren samtidig. Det er aldrig nemt.
Jeg kom til at tænke på fornemmelsen af samlet at skulle ud af døren i det stiveste puds dengang jeg var barn: Min mor var i god tid. Hun fik sat strøm til sine carmen-curlers og fik rullet og fastspændt sit skulderlange hår op på hovedet med de tilhørende carmen-klemmer.  Der endte med at dufte af hårlak og parfume på badeværelset. Min far iklædte sig sine som oftest beige garbadine bukser, en lidt for stram skjorte og et par blanke hyttesko. Han så ud til at føle sig ganske utilpas i festtøjet. Jeg husker mest af alt fornemmelsen af tykke strømpebukser som kradsede og hang mindst 5-10 cm under skridtet. Som regel nåede en af os at blive irritable og måske startede et lille skænderi inden afgang. Det kender vi desværre også til i dag ;-)

Ingen kommentarer: