mandag den 19. april 2010

Den anden hånd


Chris Cleave's roman "Den anden hånd" handler om den 16-årige Lille Bi fra Nigeria der efter 2 år på et asylcenter bliver løsladt ved fejltagelse. Hun vil opsøge sin eneste kontakt i England, en mand hun har mødt på en strand i Nigeria og hvis pas hun samlede op hin skæbnesvangre dag.

Romanen rummer spændende temaer som skyld og forholdet mellem i-og u-lande, men er svingende skrevet. Nogle steder minder stilen mest om chick lit og mange af personerne træder slet ikke klart frem som troværdige karakterer. Det bedste er nok forfatterens indignation og passager som nedenstående:

"Når I tænker på mit kontinent, tænker I måske på dyrelivet - på løverne og hyænerne og aberne. Når jeg tænker på det, tænker jeg på alle de defekte maskiner, på alt det udtjente og smadrede og knuste og revnede. Ja, vi har løver. De sover oppe på taget af rustne containere. Vi har også hyæner. De tømmer kraniet på mænd der var for langsomme til at flygte fra deres egne soldater. Og aberne? Aberne opholder sig i udkanten af landsbyen hvor de leger oppe på toppen af et bjerg af gamle computere som I sendte for hjælpe vores skole - den skole hvor der ikke er indlagt elektricitet."

Ingen kommentarer: